10 maj 2007

Klassisk musik


Jag och Mårten pratade om recensioner av klassisk musik. Är det inte bra märkligt att varje vecka så kommer det minst två klassiska skivor som av recensenter ges full pott? En genre där nya verk knappt sett dagens ljus på 100 år. Det återutges, tolkas och görs nya inspelningar som om det inte fanns någon morgondag.

Man önskar man någon gång kunde få vara med när Lars Hedblad lägger Arkadij Volodos nya skiva Volodos plays Liszt i spelaren, lutar sig tillbaka i Laminofåtöljen med en kopp te och sen bara smäller av så jävla bra den 149e inspelningen av Liszt är. Lars öppnar fönstret och skriker rätt ut i den pollenstinna vårluften – SEX!

Skulle betygen krypa ner, i SvDs fall, till en femma ja då är den kinesiska violinisten på skivan är 12 år gammal och har bara trakterat sitt instrument i 10 år. Han eller hon har framtiden för sig. Nästa skiva kommer få en solklar sexa. Toppbetyg!

4 Kommentarer:

Blogger André Johansson skrev..

Ha! En fantastisk bild som bygger på en lysande iakttagelse!

23:37  
Blogger Patrice skrev..

Men Nibelungens Ring ÄR värd en sexa.

18:58  
Anonymous Anonym skrev..

strålande observation... jag gissar att deutsche grammophon skickar dessa skribenter på mutresor till någon medelhavsö med jämna mellanrum.

16:10  
Blogger Jourtor skrev..

Laminofåtöljen - mer än bara en stol.

http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=55627&cat=4&pageIndex=2&arkiv=False

20:12  

Skicka en kommentar

<< Home